Restaurant
Ostrich and the Egg
Ostrich & the Egg is ’n familiebeheerde Suid-Afrikaanse eetplek met ’n fokus op ikoniese straatkos en Kaaps-Maleise koesisteroliebolle.
Ons “Suid-Afrikaanse kombuis en kroeg” is ’n gemaklike, informele eetervaring, gevul met ’n goeie gevoel en Suid-Afrikaanse humor.
Ons missie is om ’n ervaring sinoniem met kombuise in Suid-Afrika te dupliseer en te bied deur hierdie onvergelyklike geure van speserye en bestanddele. Ons gaan jou op ’n handgemaakte, eenvoudige reis neem met jou smaakkliere. Ons werk in ’n klein oop kombuis, net soos jy by die huis sou, deur van saamgeraapte kooktegnieke gebruik te maak waar alles intern voorberei word.
So gepraat van kombuise, dit is ’n plek in die huis waar sowel vriende as familie uithang en daagliks stories en ervaringe deel oor ’n koppie tee en ’n bord kos, so ons nooi jou om dieselfde te doen.
Terug na die kos – ons spyskaart is klein, maar weer eens is die fokus op die ikoniese Suid-Afrikaanse disse ons doelwit en ons wil dit vir eers só hou, terwyl ons vir so veel as moontlik fynproewers die geleentheid gee om dit te geniet. Ons het ook nie veel “gemoderniseerde” of “geïnspireerde” disse nie, want ons glo dit is belangrik om eers die oorpronklike dis te leer ken.
Uiteindelik streef ons daarna om Suid-Afrikaanse geure aan Melbourne se opkomende fynproewers bekend te stel. Dag vir dag, dis vir dis.
_________________________________________________________________________________________________
Ostrich & the Egg is a family owned South African eatery with a focus on iconic street food and Cape Malay koeksister doughnuts.
Our ‘South African kitchen & bar’ is an easy going, casual dining experience, filled with good vibes and South African humour.
Our mission is to replicate and give an experience synonymous with kitchens in South Africa, through these unmatchable aromas of spices and ingredients. We will take you on a hand made, humble journey with your taste buds. We work in a small open kitchen, just like you would at home, using scratch cooking techniques where everything is made in house.
Speaking of kitchens, it’s a place in the house where family and friends alike hang around and share daily stories and experiences over food and drink, so we invite you to do the same.
Back to the food, our menu is small, but again a focus on the of iconic South African dishes as our aim is to keep it this way for now, whilst we give as many foodies as possible a chance to enjoy them. We also don’t have much ‘modernised’ or ‘inspired’ dishes, because we believe it’s important to get to know the original dish first.
Ultimately we strive to introduce South African flavours to Melbourne’s budding foodies. Day by day, dish by dish.
Kontak Ostrich and the Egg